Over Charo en Laura

Laura Stutvoet en Charo Durán leerden elkaar kennen op de opleiding tot Stembevrijder, aan het centrum voor Stembevrijding. Hun beider enthousiasme in en interesse voor bewust leven en werken, bracht hen samen op vriendschappelijk en professioneel vlak. Uit ervaring kennen ze de disbalans in het thuiswerken en ze zagen dit ook veel om zich heen bij collega’s, vrienden en familie. Zo ontstond het idee cursussen aan te bieden om een fijnere balans tussen werk en privé te vinden in deze onrustige tijden van Corona en thuiswerken.

Charo is een geboren Nederlandse, uit een Boliviaanse vader en Nederlandse moeder. Haar passie voor muziek en zingen, bracht haar naar het conservatorium, waarna zij aan de slag is gegaan als uitvoerend zangeres en zangdocent. Het persoonlijke en spirituele aspect van muziek, zingen en de stem, bracht haar naar de opleiding tot Stembevrijder o.l.v. Jan Kortie. Inmiddels breiden haar werkzaamheden zich meer en meer uit van zingen naar bewust in contact staan met jezelf en de wereld om je heen. En dit kan op veel meer manieren dan alleen via zingen.

Charo voelt het verlangen om voluit te leven, of dat nou in de privésfeer is of in het werkzame leven. Voluit leven, vanuit passie en liefde, vanuit bewuste intentie, vanuit de Zachte Kracht die we allemaal zijn. Kijk op www.zangschoolcanto.nl voor meer informatie over zang- en stembevrijdinglessen van Charo.

We zijn geen denkende machines. We zijn voelende machines die denken.

Uit “Durf te leiden” van Brené Brown

Werken met je hoofd maakt een groot deel uit van onze dag. Toch bepalen onze gevoelens in grote mate ons handelen. Veel meer dan we ons van bewust zijn.  Laura weet uit ervaring hoe belangrijk het is om je wel bewust te zijn van je gedachten, fysieke ervaringen en emoties. Laura is opgeleid tot technisch bedrijfskundige. Ze is ruim 15 jaar werkzaam als projectleider in ICT en onderwijs. Door stembevrijding heeft ze  geleerd te werken vanuit haar hoofd én haar gevoel. Hierdoor is zij beter in staat om in contact te blijven met zichzelf en juist daardoor een betere verbinding te maken met anderen. De bovenstaande citaat van Brené Brown lijkt een open deur. In praktijk blijkt hoe kloppend deze uitspraak is. Laura heeft ervaren wat het brengt om een verschuiving te maken van grotendeels denken naar meer voelen. Die ervaring wil ze graag jullie delen.